Samenwerking

Het stagekantoor van de Zonnehoek werkt nauw samen met een groot aantal stagegebieders. Ook de samenwerking met andere scholen, zorginstellingen en gemeentelijke diensten is intensief.  Als school is het belangrijk dat je de weg weet in de sociale kaart en weet waarvoor je diensten van andere partijen kunt gebruiken in de je school. Die interactie is voorwaarde om op een hoger plan te komen met onze leerlingen.

Praktijkopleidingen

Bij de andere scholen voor praktijk onderwijs in Apeldoorn volgen we verschillende trajecten. KPC cursussen, las cursussen en andere praktijkopleidingen kopen wij bij hen in om zo onze leerlingen praktische vaardigheden bij te brengen.

Informatiemarkt

Met de andere VSO scholen werken wij samen bij het opzetten van de tweejaarlijkse informatiemarkt. Het Gentiaancollege en de Daniël de Brouwer school zijn collega scholen waar we veel contact mee hebben.

Opleidingstrajecten

Onze leerlingen kunnen gebruik maken van opleidingstrajecten bij Ares, het zone-college en Aventus. ICT onderwijs wordt mede aangeboden door Avison door middel van stageplekken.

Uitstroom

Bij de uitstroom van onze leerlingen maken wij gebruik van de mogelijkheden die de gemeente Apeldoorn ons biedt. Ook andere gemeente zijn betrokken. Waar leerlingen loonwaardig zijn gebleken is Lucrato een organisatie voor uitstroom.

In het hele stagetraject, de uitstroom en het cursus aanbod is er een intensieve interactie met  de andere aanbieders in ons netwerk. Ons motto is met samenwerken kom je verder.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op door uw gegevens hieronder in te vullen, of ons te bellen op (055) 534 07 41. We staan u graag te woord.